Nieuwe website C.V. de Heikneuters

Eind september 2023 zijn wij gevraagd om een nieuwe website voor carnavalsvereniging C.V. de Heikneuters in Deurne te maken. Na een goede brainstorm over de website en de functionaliteiten ervan kwamen we al snel tot de conclusie dat we een gebruiksvriendelijke en makkelijk te beheren website moesten ontwikkelen. Zo gezegd, zo gedaan! In ongeveer 2 maanden hebben we de complete website van design tot livegang gerealiseerd.

Screenshot website CV de Heikneuters

Een makkelijk te beheren website

Eén van de vereisten voor de nieuwe website van C.V. de Heikneuters was dat deze makkelijk te beheren moest zijn. Als actieve vereniging hebben zij meerdere mensen die website graag aanvullen en up-to-date houden. Het design, inbouwen van functionaliteiten en daadwerkelijk maken van de website was onze taak.

Omdat alles makkelijk te beheren moet zijn, is hier van begins af aan al rekening mee gehouden. Zo heben wij ervoor gezorgd dat er verschillende unieke templates gemaakt zijn die een dynamische invulling geven aan de website. Hiernaast hebben wij na publicatie van de website een instructiemiddag georganiseerd voor het invullen en bijhouden van de website.

Screenshot Adobe XD CV de Heikneuters

Design website in Adobe XD

Voordat de website daadwerkelijk gebouwd werd hebben wij een design gemaakt in Adobe XD. Dit is simpelweg het ontwerp van de website en maken we om te laten zien hoe alles eruit komt te zien. Tevens biedt dit een mooie kans om feedback te krijgen van onze opdrachtgever. We hoeven dan namelijk nog niets daadwerkelijk te bouwen en zijn op dat moment nog flexibel in de keuzes die we later maken. 

"De website bevat meerdere functionaliteiten die een dynamische invulling aan de website geven."

Realiseren van WordPress website

Het realiseren van de nieuwe website voor C.V. de Heikneuters was geen gemakkelijke klus. De website heeft namelijk namelijk meerdere functionaliteiten die niet standaard zijn. Zo hebben wij een dynamisch programma voor evenementen gerealiseerd, zit er een ticketsysteem in de website gebouwd en maken zij gebruik van een fotogalerij. Daarnaast hebben wij ervoor gezorgd dat de website kan fungeren als een soort archief voor de vereniging met alle ex-prinsen. 

Screenshot ticketverkoop Heicantus op website van CV de Heikneuters

Ondersteuning & instructie voor eigen beheer

Zoals aangegeven was de grote vraag voor het gehele project het realiseren van een makkelijk te beheren website. Wij hebben er daarom voor gezorgd dat de website zo ‘dummy proof’ mogelijk is. Voor het toevoegen van bijvoorbeeld evenementen of ex-prinsen zijn duidelijke velden in WordPress gemaakt met een korte instructie. Daarnaast hebben wij een document gemaakt met alle belangrijke informatie om de website aan te vullen en up-to-date te houden. Tevens hebben we na livegang van de website en instructiemiddeag georganiseerd voor een aantal leden van de vereniging, zodat zij de website inhoudelijk konden gaan vullen. 

Plan vrlijblijvend jouw adviesgesprek!

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Naam
Email
Bericht