Design & website NR Tegelwerken

Begin 2024 zijn wij voor onze klant NR Tegelwerken aan de slag gegaan met een nieuwe website. De oude website had een simpele uitstraling en was inmiddels redelijk gedateerd. Het doel was om een website te ontwikkelen met een moderne en luxueuze uitstraling. We hebben daarom gekozen voor een donkere kleur website gecombineerd met grote, professionele foto’s. 

Een screenshot van de homepagina van NR Tegelwerken

Een website in een moderne look

Een belangrijk punt voor de nieuwe website was dat de website en moderne en luxueuze uitstraling moest krijgen. Dit komt immers overeen met de doelgroep van onze opdrachtgever. Om deze reden hebben we enkele interessante keuzes gemaakt tijdens het designen van de website.

Omdat de website een donkere stijl heeft, geeft het direct een warm gevoel. Daarnaast worden er grote afbeeldingen gebruikt die de stijl van NR Tegelwerken benadrukken. Zo maken zij exclusieve tegelwerken, wat op deze manier goed naar voren komt. Naast de donkere stijl en grote, professionele afbeeldingen maken we op deze website ook gebruik van subtiele animaties. Door hier gebruik van te maken hebben gebruikers van de website een betere ervaring.

Het design van de website van NR Tegelwerken

Design website in Adobe XD

Voordat we de website hebben gerealiseerd, hebben we eerste een design gemaakt in Adobe XD. Dit is een ontwerp van de website die we alvorens met de klant hebben gedeeld. Dit zorgt voor een duidelijke visie en richtlijnen van de website. Door eerst een ontwerp te maken, kun je een duidelijke visuele voorstelling creëren van hoe de uiteindelijke website eruit komt te zien. Dit helpt om een consistente stijl en navigatiestructuur vast te stellen, wat het bouwen van de website overzichtelijker maakt. Ook biedt dit een moment van feedback voor de opdrachtgever en kunnen er nog dingen aangepast worden.

Daarnaast zorgt het design voor efficiëntie en tijdbesparing. De ‘blauwdruk’ van de website zorgt ervoor dat het bouwproces van de website aanzienlijk efficiënter wordt. Dit komt omdat er hiermee een duidelijk plan is tijdens de ontwikkeling. Hierdoor worden misverstanden en herwerk geminimaliseerd.

"Door het maken van een webdesign ontstaat er een visuele 'blauwdruk' van de website."

Realiseren van WordPress website

De website van NR Tegelwerken is gerealiseerd in WordPress. Dit is één van de bekendste Content Management Systemen (CMS) ter wereld. Via deze software wordt de website als het ware gemanaget. In simpele taal wordt hier alle data in de ‘achterkant’ van de website toegevoegd. Vervolgens zorgen wij ervoor dat aan de ‘voorkant’ van de website alles op de juiste manier wordt weergegeven. 

Indien gewenst is het in WordPress mogelijk dat onze klanten inloggen. Hier kunnen zij eventueel zelf projecten, cases, producten of artikelen toevoegen. Voor NR Tegelwerken verzorgen wij vanuit De ContentKapitein voor aanvullende content van de website en blijven we deze optimaliseren. Wel zal de opdrachtgever zelf de voorraadstatus van restpartijen tegels hier bijhouden.

Screenshot pagina projecten op de website van NR Tegelwerken

Actuele voorraad restpartijen tegels

Een interessante functionaliteit op de website van NR Tegelwerken is de actuele voorraad van restpartijen tegels. Op de pagina met alle restpartijen tegels, kan de gebruiker de voorraad van deze restpartijen tegels zien. Hierbij is gebruikgemaakt van een filtersysteem, zodat de gebruiker snel kan zien wat NR Tegelwerken op voorraad heeft. 

Screenshot restpartijen tegels pagina NR Tegelwerken

Plan vrlijblijvend jouw adviesgesprek!

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Naam
Email
Bericht